De cinci ani incoace a devenit o traditie pentru municipiul Baia Mare, ca in Saptamana Mare a Patimilor, Asociatia "Servus" impreuna cu artistul plastic Daniel Les sa organizeze marsul intitulat sugestiv "Drumul Crucii - Cu moartea pe moarte calcand".
Personal am fost foarte sceptic cu privire la acest „mars”. Dar odata ajuns la fata locului, vreau sa va spun ca am ramas pur si simplu inmarmurat, era o senzatie precum eram prezent in anul 30 d.H. cand el era chiar acolo si isi purta crucea, efectele sonorice erau foarte bine sincronizate cu miscarile si cu reactiile actorilor si a voluntarilor.
Multime ? ooo da, era din belsug, as putea spune cca 1000-2000 de oameni erau pe strada, plus oamenii din apartamentele aferente, era ceva uimitor. Locul presei, care era marcat prin cativa soldati „romani” era destul de mic, Iulianimi facuse rost de o banderola cu Press, dar intarziasem si nu am mai apucat sa stau in locul marcat pentru presa. Dar era o agitatie de nedescris.
Multe persoane aveau lacrimi in ochi, puteai sa observi cum isi aduc aminte involuntar de moartea Domnului Isus si suferinta Lui.

Acest Dan, a purtat crucea pe spatele lui cu o greutate mare, era lovit cumplit de biciurile "soldatilor romani" si suferea. Avea protectie sub haine, dar nu avea pe genunchi si in picioare. Il admir pentru acest lucru, el ca si artist a avut o viziune care nu a fost suportata de la inceput, dar nu sa dat batut, si duce vestea prin aceasta lucrare !

Da, Daniel, te sustin in ceea ce faci si asociatia cu care lucrezi !








 

Copyright 2009| Zsoldos Szabolcs | S Photography